Over Fixmer

Wholesale made personal

Waar we voor staan

image

De grote keuze van een groothandel…

Ons assortiment in rookwaren, confiserie, dranken, telefoonkaarten, gift cards, tickets, postzegels, enz. is niet alleen zeer ruim, maar beantwoordt bovendien aan uw noden, de noden van onze klanten.

image

…met een warme persoonlijkheid

Wij geloven in de kracht van een persoonlijke aanpak! Het kan druk zijn, maar het is nooit te druk om met onze klanten te praten. Naar hun vragen luisteren en er de meest doeltreffende antwoorden op formuleren is onze passie.

image

Prijzen om van te snoepen

Bij Fixmer leggen we de lat altijd hoog, behalve als het op onze prijzen aankomt. Wij zorgen voor competitieve prijzen en staan steeds open om samen met u optimalisatie ervan in detail te bekijken.

image

Het staat al aan je deur

Ding dong, we zijn er al! Wij zorgen ervoor dat het juiste product altijd snel en efficiënt bij u terechtkomt. Onze toegewijde chauffeurs en vloot van bestel- en vrachtwagens staan voor u klaar. Laat ons maar stressen over de levering, dan kan u uw aandacht richten op uw zaak.

Wie we zijn

Een groothandel voor elkeen in gans België

Onze core business is duidelijk: we verkopen ons ruime assortiment aan meer dan 3.000 klanten in de convenience-sector. Wij zijn enerzijds gespecialiseerd in de dienstverlening naar onafhankelijke, zelfstandige winkels. Anderzijds zijn wij even verheugd het vertrouwen te genieten van een aantal klanten met centraal aankoopbureel.

In België heeft Fixmer vandaag vier vestigingen: onze hoofdzetel en operationeel DC in Wijnegem,een tweede operationele vestiging in Lot en daarnaast twee logistieke hubs in Evergem en Oudsbergen, van waaruit na cross-dock de fijnmazige distributie naar jullie wordt verdergezet..

Wij regelen het voor u

Wij willen graag dat onze klanten niet vaker aan ons denken dan nodig is. Wij ontzorgen u, zodat u de volle aandacht kan geven aan het managen van uw eigen onderneming. Daarvoor is geen inspanning ons te veel. Een team dewelke alle onderdelen van onze dienstverlening, gaande van inkomende bestellingen, over picking, transport, administratie, enz… staat hiervoor dan ook altijd voor u klaar.

Klant worden?

Werken bij Fixmer

Wij zijn een groeiend bedrijf met meer dan 150 medewerkers, en zijn permanent op zoek naar nieuwe medewerkers om ons team te versterken.

Een dag bij Fixmer is nooit saai: onze klanten zijn zeer divers, er heerst een collegiale sfeer en de groothandelsmarkt evolueert constant, waardoor je voortdurend blijft bijleren. Bovendien zijn onze vestigingen makkelijk bereikbaar en bieden we een marktconforme verloning.

Geloof jij dat de klant altijd koning is? Bezit je een enorm verkoopstalent? Ben je een logistieke krak die houdt van complexe puzzels? Of misschien heb je een ander verborgen talent dat wij absoluut nodig hebben? Bezoek dan snel de vacaturepagina, bekijk of er misschien een job voor jou tussen zit en kom ons overtuigen.

Ontdek onze vacatures

Historiek : Al 175 jaar goed bezig

Fixmer ( voorheen Lyfra) maakt sinds 2010 trots deel uit van de Landewyck groep, een familiale onderneming die meer dan 175 jaar geleden in Luxemburg het licht zag. Door de overname van Lekkerland door Lyfra in 2017 gingen tevens twee bedrijven met een lange geschiedenis met elkaar in zee.

Fixmer (Luxemburg) ontstond in 1815 in Luxemburg. Het bedrijf is er over twee eeuwen uitgegroeid van een tabaksproducent tot de grootste speler in de groothandelssector.

Lyfra, dat in mei 2023 Fixmer (België) werd, heeft een lange geschiedenis van overnames en fusies. Het begon allemaal in de jaren 60 met Tabacofina, dat eind jaren ‘80 uitgroeide tot een lappendeken van 10 ondernemingen, met wel 16 vestigingen. Na een samensmelting in 1997 onder de naam Lyfra-Partagro, werd het bedrijf in 2006 eindelijk omgedoopt tot Lyfra, naar Lydie Vandeperre en Frans Pelckmans.

Door de overname van Lekkerland door Lyfra in 2017 gingen tevens twee bedrijven met een lange geschiedenis met elkaar in zee. Het liet Lyfra, nu Fixmer, toe zijn marktpositie verder te versterken.

De naamsverandering van Lyfra – Lekkerland naar Fixmer zien wij als een bestendiging van de groeiambities van ons bedrijf. Als deel van een internationale groep blijven wij een sterke Belgische speler. Tegelijk zijn we ook klaar voor de toekomst.